Ads Top

Wintershall Noordzee start gasproductie ‘Sillimanite South’-veld op

Wintershall Noordzee heeft de productie uit de D12-B3 put en daarmee uit het Sillimanite South-gasveld opgestart. Dit veld werd in 2020 ontdekt na de voltooiing van de tweede Sillimanite gasproductieput die in juni vorig jaar is opgestart. De D12-B3 put is de derde nieuwe gasput die Wintershall Noordzee in 2020 in productie heeft genomen.

Het D12-B productieplatform ligt dicht bij de Engels-Nederlandse grens in Nederlandse territoriale wateren. Van daaruit wordt het gas via het D15-A productieplatform van Neptune Energy en de NGT-pijpleiding naar de Nederlandse kust getransporteerd.

Het Sillimanite South-gasveld bevindt zich geheel in blok D12a. Het grensoverschrijdende Sillimanite-gasveld bevindt zich onder het Britse en Nederlandse Continentaal Plat in blok 44/19a aan Britse kant en blokken D12a en D12b aan Nederlandse zijde. In juli 2018 trad een Nederlands-Brits verdrag in werking. Uit beide gasvelden wordt gas gewonnen uit zandsteenreservoirs uit het Carboon op een diepte van ongeveer 3.700-meter onder zeeniveau.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.