Ads Top

Metaalbedrijf Den Oudsten kiest voor nieuwste technieken zonne-energie

Deze week is de laatste hand gelegd aan een groot verduurzamingsproject bij Den Oudsten Buigwerken in Rhenen. Een familiebedrijf dat sinds 1993 gespecialiseerd is in lasersnijden, plasmasnijden, plaatwalsen, profielwalsen en het knippen van staal en non ferro metaal.

De uitvoerende partijen SOLARWATT en Mijn Zonneveld zien bij steeds meer familiebedrijven dat de nieuwe generaties goed op de hoogte zijn en vaker kiezen voor lange termijn oplossingen op het gebied van duurzaamheid. Zo ook Den Oudsten Buigwerken.

Zowel SOLARWATT als Mijn Zonneveld merken het laatste jaar dat beslissers beter geïnformeerd zijn over mogelijke duurzame oplossingen. Nieuwe generaties in familiebedrijven zien duurzaam ondernemen als een vanzelfsprekendheid maar stellen lange termijn rendement wel voorop.

Mijn Zonneveld was verantwoordelijk voor het hele project bij Den Oudsten, waarbij het uitgangspunt was te verduurzamen met systemen met een lange levensduur. Daarom werd ook zoon Pieter Den Oudsten, die de volgende generatie zal zijn in het bedrijf, betrokken bij het proces.

Het dak van Den Oudsten Buigwerken zal uiteindelijk bedekt zijn met bijna 5.000 zonnepanelen met 1.3 Mwp productiecapaciteit met een opwek van 1.100 MWh. Gezien de omvang van het project werden de werkzaamheden over drie fases verdeeld. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.