Ads Top

Greenchoice en Greener versnellen samen de energietransitie

Greenchoice en Greener gaan samenwerken. De twee partijen willen de off-grid energiemarkt vergroenen en een grotere speler worden in de opslag van duurzaam opgewekte energie. Groene stroom wordt zo steeds toegankelijker op locaties zonder vaste elektriciteitsaansluiting. Met de samenwerking zetten de twee organisaties bovendien een nieuwe stap bij het in balans houden van net Nederlandse elektriciteitsnet.

Beide partijen beheren samen ruim 13 MWh aan opslagcapaciteit. Greener heeft daarvan met verplaatsbare batterijen 3 MWh mobiel gemaakt om off-grid locaties van stroom te voorzien.

Greener verzorgt met batterijen stroom aan verschillende off-grid locaties, zoals evenementen, festivals, concerten en bouwplaatsen. Greenchoice zorgt ervoor dat die stroom groen is door de battterijen – wanneer ze niet op locatie in gebruik zijn – op te laden bij duurzame energiebronnen. Om dat te kunnen doen, leggen de twee partijen batterijparken aan bij windmolens en zonneparken. Hier worden de batterijen ook gebruikt om op nationale energiemarkten het elektriciteitsnet te balanceren en een betrouwbare levering van groene stroom te garanderen.

Door de samenwerkingsovereenkomst kan de vloot van Greener de komende drie jaar groeien. De verwachting is dat de vraag naar diensten geleverd door dergelijke batterijen in de loop van de tijd toeneemt. Lukas Kuijken van Greener: 'Dit is een belangrijke stap in het koolstofvrij maken van de off-grid energiemarkt en essentieel voor het realiseren van de energietransitie. De samenwerking met Greenchoice zorgt voor kennisuitwisseling, snelle groei en duurzame innovatie.' Greener gaat ervan uit 18MWh aan mobiele batterijen te bieden in de zomer van 2020.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.