Ads Top

In 2018 ging 67 procent van de investeringen van Luminus naar hernieuwbare energie

Als een van de belangrijkste spelers op de Belgische energiemarkt en als onderneming die erg veel belang hecht aan maatschappelijke verantwoordelijkheid, wil Luminus zijn rol in de ontwikkeling van een duurzamere energiesector ten volle spelen.

In het Duurzaamheidsrapport over 2018 gaat Luminus in op de belangrijkste verwezenlijkingen ten overstaan van de duurzame-ontwikkelingsdoelstellingen van de VN (Sustainable Development Goals – SGDs) die het bedrijf in 2015 heeft onderschreven, doelstellingen waarop de strategie van de onderneming is gebaseerd.

Zo heeft de onderneming in 2018 83 miljoen euro geïnvesteerd in hernieuwbare energie, goed voor 67 procent van de totale investeringen. Met bijna 200 windmolens is Luminus vandaag de grootste speler inzake onshore windenergie in België.

n 2018 werden tal van projecten uitgevoerd in scholen of openbare gebouwen, of nog, voor rekening van sociale-huisvestingsmaatschappijen, steeds om minder en slimmer energie te verbruiken en om de CO2-uitstoot te verminderen. Luminus heeft eveneens geïnvesteerd in de modernisering en levensduurverlenging van een aantal productiesites, zoals de thermische centrale in Gent-Ham of de waterkrachtcentrale van Ampsin.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.