Ads Top

Wereldwijd aandacht gevraagd voor autogas (LPG)

Op vrijdag 27 september vindt ‘Autogas Day’ plaats. Dit is een onderdeel van het 32e World LPG Forum en Europees Congres, van 24-27 september 2019 in het Hilton Hotel Amsterdam. De dag start met een internationale conferentie waar aandacht wordt geschonken aan het rijden op autogas (LPG) en waar nationale en lokale initiatieven worden belicht en besproken.

Doel van Autogas Day is om het bewustzijn voor autogas (LPG), als schonere brandstof voor met name auto's, internationaal te vergroten. Autogas wordt wereldwijd gezien als de belangrijkste alternatieve brandstof voor auto's. In het Klimaatakkoord heeft autogas slechts een kleine rol, waarmee Nederland op korte termijn mogelijk kansen misloopt voor snelle en kostenefficiënte verduurzaming. Autogas Day richt zich op beleidsmakers, media, vlootmanagers, autohandelaren, leasebedrijven, klanten van bedrijven, studenten en consumenten. Tijdens Autogas Day komen de nieuwste innovaties aan bod, evenals de stand van zaken op de markt en ervaringsverhalen. De dag biedt uitgebreide mogelijkheden om nieuwe contacten te leggen.

Dag van het Autogas is ontstaan in 2018 in Nederland en georganiseerd door het Platform Autogas, onderdeel van de brancheorganisatie VVG (Vereniging Vloeibaar Gas). Bij het Platform Autogas zijn diverse LPG-leveranciers en LPG-systeembouwers aangesloten. In navolging van dit succesvolle initiatief vindt dit jaar de eerste Autogas Day wereldwijd plaats. Deze wordt georganiseerd door de wereldwijde LPG-brancheorganisatie WLPGA samen met de Europese brancheorganisatie Liquid Gas Europe.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.