Ads Top

Veel animo voor gemeentelijke lening voor zonnepanelen

Amper zes maanden na de lancering van de lening zonnepanelen blijken Apeldoorners deze goed te kunnen vinden. De gemeente heeft al bijna 90 aanvragen ontvangen. Er blijkt een samenhang met verschillende inkoopacties voor zonnepanelen die in Apeldoorn lopen of hebben gelopen. Veel aanvragen komen van bewoners in gebieden waar acties zijn opgezet.

De gemeente wil de aanleg van zonnepanelen stimuleren en voor iedereen (financieel) bereikbaar maken. Ook voor mensen met een smalle beurs. Daarom heeft zij begin dit jaar een lening voor opengesteld: de ‘Lening Zonnesystemen’. Deze lening is bedoeld voor woningeigenaren die zonnepanelen op hun eigen dak willen plaatsen of voor inwoners die willen deelnemen aan zonnesystemen op een dak elders, bijvoorbeeld van scholen of bedrijven.

Met een rente van 2,5 % en soepele voorwaarden komt investeren in zonne-energie daarmee voor meer inwoners binnen handbereik. Het leenbedrag bedraagt minimaal 2.500,- en maximaal 6.000,- euro, wat overeenkomt met (gemiddeld) de plaatsingskosten voor 5 tot maximaal 12 panelen.  De maximale looptijd bedraagt 10 jaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.