Ads Top

Provinciehuis Groningen vanaf volgend jaar zomer volledig van het gas af

In de zomer van 2020 stapt het provinciehuis van Groningen van het gebruik van aardgas af. Dat is een jaar eerder dan vorig jaar bij de presentatie van de Voorjaarsnota werd aangekondigd. Op 3 september ging de aanbesteding voor de installatie van start.

Jaarlijks is er 250.000 kub gas nodig om het provinciehuis te verwarmen. Om de gebouwen ook in de toekomst warm te houden, maken we onder andere gebruik van nieuwe technieken. Het provinciehuis heeft al geruime tijd een koude- en warmteopslag in de bodem. Dit systeem vormt de basis. Om extra warmte op te slaan om de gebouwen in de winter voldoende te kunnen verwarmen, maken we straks gebruik van warmte uit het water van de Groninger stadgracht. Ook worden er extra zonnecollectoren en warmtepompen in het provinciehuis geïnstalleerd. De extra energie die nodig is komt van duurzaam opgewekte energie uit de regio. Daarmee wordt het project 100 procent CO2-neutraal.
=
Installateurs kunnen zich tot 8 oktober aanmelden voor de selectiefase van de aanbesteding. Half december moet duidelijk worden wie de klus gaat uitvoeren. De werkzaamheden gaan volgend voorjaar van start en duren tot de zomer.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.