Ads Top

TenneT innoveert met bestaande stations

TenneT gaat de komende tien jaar ruim honderd van de 110/150 kV schakelstations vervangen. Deze stations naderen het einde van de levensduur en moeten klaar gemaakt worden voor de toekomst. Dit is veel werk, zowel in het aantal stations als in het soort werk.  De stations zijn niet overal hetzelfde ingericht, dus op dit moment is overal maatwerk nodig. Dit komt omdat we ze jaren geleden overgenomen hebben van de verschillende regionale netbeheerders. De vervanging en opwaardering van zoveel stations lukt alleen als we innoveren. Dat is het concept van vervanging.

TenneT heeft twee marktpartijen de opdracht gegeven om zes schakelstations aan te passen.  Deze stations zijn de eerste in het programma Veldvervanging en zijn een proef. Croonwolter&dros  vervangt  twee luchtgeïsoleerde  stations (Hengelo Weideweg en Nederweert).  Strukton vervangt  het GIS station in Alphen aan den Rijn en drie luchtgeïsoleerde stations (Rijssen, Raalte en Terwinselen).
Beide bedrijven passen verschillende technieken toe. Dat is interessant voor de proef, want zo kan gekeken worden welke methodiek het beste werkt voor de stations van TenneT.

De stations worden in fasen gerealiseerd, het eerste station moet eind 2020 gereed zijn, het laatste station is in de eerste helft van 2022 gereed. TenneT ziet de samenwerking met deze bedrijven met vertrouwen tegemoet.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.