Ads Top

Hoofdkantoor DylanGroup omgebouwd tot energiezuinige werkplek

DylanGroup, handelsonderneming in de energiesector en chemische- en petrochemische industrie, heeft van haar bestaande hoofdkantoor in Oud-Beijerland een nieuw duurzaam pand gemaakt. De verbouwing omvatte een grondige renovatie en inbreiding van kantoren in het bestaande magazijn. Een deel ervan is verbouwd tot kantoorruimte. Dat leidde tot een fraaie, open werkplektuin.
Volgens Sunburst, bedenker van energiezuinige en -neutrale bouwconcepten, wil DylanGroup met de verbouwing de buitenwereld nadrukkelijk laten zien dat zij haar verantwoordelijkheid neemt in duurzaam ondernemen. Bij de afweging tussen nieuwbouw of herontwikkeling van het bestaande pand speelde duurzaamheid een belangrijke rol. DylanGroup wist door bewust te kiezen voor herontwikkeling en verbouw aanzienlijk te besparen op grondstoffen en energie. Door te kiezen voor renovatie bespaarde men bovendien een aanzienlijk bouwperceel dat niet aan de natuur hoeft te worden onttrokken.
De renovatie en uitbreiding werden grondig aangepakt. Het doel: energie besparen. De bestaande gevel- en dakisolatie werd verbeterd. Ook werd de bestaande installatie vervangen door een energiezuinig systeem. Verder werd er geïnvesteerd in verbetering van het binnenklimaat waardoor medewerkers prettiger kunnen werken. De nieuwe installatie, aangelegd door STB technisch beheer, is zeer energiezuinig. Om warmte en koude op te wekken wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp. Het ventilatiesysteem gebruikt de warmte van de afgezogen lucht om in de winter de aangezogen 'verse' buitenlucht op te warmen. In de zomer kan de afgezogen koele ruimtelucht juist benut worden voor afkoeling van de aangezogen buitenlucht.
Het sanitair is waterbesparend. Er wordt in het pand dus niet alleen naar energie gekeken. Er wordt ook meegedacht in besparing van grondstoffen die gunstig zijn voor het milieu. Timmers Elektrotechniek zorgde voor energiezuinige LED-verlichting. Zijn er geen gebruikers in een bepaald kantoor, toilet, berg- of vergaderruimte, dan schakelt het systeem de verlichting bovendien automatisch uit. Door in de kantoorruimten ventilatie en koeling te koppelen aan verlichting wordt alleen energie verbruikt op momenten dat de ruimten echt in gebruik zijn. De raamopeningen in het dak zorgen voor extra lichtinval, zodat met minder elektrische energie er voldoende verlichting is op de werkplekken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.