Ads Top

Twee verdachten aangehouden voor omkoping rond overname

De rechter-commissaris in Groningen heeft een man in bewaring gesteld die wordt verdacht van het aannemen van steekpenningen en valsheid in geschrift rond de overname van de energieleveringspoot van Rendo door de energiemaatschappij Electrabel in 2006. Het gaat om een bedrag van 1.000.000 euro.
De verdachte was in 2006 werkzaam bij de regionale energie- en kabelnetwerkmaatschappij Rendo, gevestigd in de regio Overijssel/ Drenthe. Hij is afgelopen dinsdag door de FIOD aangehouden, samen met nog een andere verdachte, die ten tijde van de overname werkzaam was bij Electrabel.
Het vermoeden is dat de verdachte die werkzaam was bij Rendo de steekpenningen heeft ontvangen op initiatief van de verdachte die werkzaam was bij Electrabel, in ruil voor ‘het gunnen' van de verkoop. De twee verdachten worden verdacht van (ambtelijke) omkoping en valsheid in geschrift.
De bewaring van de man die werkzaam was bij Electrabel is door de rechter-commissaris afgewezen. De rechter-commissaris heeft ook besloten dat de in bewaring stelling van de man die werkzaam was bij Rendo, maandag geschorst zal worden.
Het strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket naar de omkoping startte in januari 2012. De FIOD heeft de woningen van de verdachten en de vestigingen van Electrabel in Zwolle en Rendo in Meppel doorzocht. Er zijn gegevensdragers en administratie in beslag genomen. Ook is beslag gelegd op tegoeden van het eigen bedrijf van één van beide verdachten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.