Ads Top

Greenchoice loopt vooruit op BTW-verlaging zonnepanelen

In het 'Lente-akkoord' wordt gesproken over een verlaging van de BTW op zonnepanelen van 19 procent naar 6. In afwachting daarvan blijkt dat huishoudens daardoor nu de aanschaf van zonnepanelen uitstellen of erover aarzelen. Om deze stilstand te doorbreken komt Greenchoice met de garantie dat panelen die vanaf vandaag worden aangeschaft nu al van het eventuele belastingvoordeel genieten, door het bieden van een korting die op hetzelfde neerkomt. Zo kunnen huishoudens toch nú overgaan tot het nemen van panelen, en lopen zij eventueel toekomstig kostenbesparing niet mis.
Richard Klatten, sinds begin dit jaar algemeen directeur van Greenchoice: 'Mensen die in duurzaamheid willen investeren moeten dat kunnen doen zonder de angst dief te zijn van hun eigen portemonnee. Die onzekerheid nemen wij voor wat de zonnepanelen betreft weg zodat mensen die dat willen deze nu toch kunnen aanschaffen. Lenen kan ook, daarvoor geldt hetzelfde aanbod. Wij zijn blij met de voorgenomen BTW-verlaging omdat dat de drempel voor het aanschaffen van panelen verlaagt. Wij willen dat mensen keuzes maken die goed zijn voor het milieu en voor hun eigen kostenplaatje. Daarom besloten wij alvast vooruit te lopen op de mogelijke BTW-maatregel.'
Greenchoice investeert zelf al jaren in grote zonne-energieprojecten. De installaties op huisdaken voldoen aan dezelfde hoge eisen. Greenchoice zorgt dat haar installaties steekproefsgewijs door een onafhankelijke, externe partij wordt gecontroleerd. 'Voor onze eigen zonne-energieprojecten onderhandelen we continu met onze leveranciers. Voor ZonLeen en ZonKoop onderhandelen we ook en zorgen we ervoor dat onze klanten altijd de beste prijzen krijgen,' aldus Klatten.

2 opmerkingen:

  1. Geweldig plan, mooie actie, dit noemen we nu ondernemerschap, niet zeurderig schrijven in NRC-next, dat de politiek zo onhandig is en traag en wispelturig is. Competitive Advantage! Exposure! Bravo!

    Nederland vol met panelen, en een groot smart grid, met allemaal leuke dingen, zoals je eigen extra stroom verkopen, echt, het komt er aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad goed om te horen. E.ON levert trouwens ook zonnepanelen met korting, wat neerkomt op hetzelfde bedrag als wanneer je 6% btw zou betalen. In ieder geval fijn om te merken dat energieleveranciers nu het heft in eigen handen nemen om groene, duurzame energievoorziening te blijven stimuleren.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.