Ads Top

Brochure noodvermogen van TenneT

Noodvermogen wordt aan TenneT geleverd door grote elektriciteitsafnemers die tijdelijk hun afname kunnen verminderen. Ook elektriciteitsproducenten die hun productie snel kunnen verhogen, kunnen voor TenneT exclusief vermogen ter beschikking houden.
Daarnaast heeft TenneT, op basis van de tender, sinds begin dit jaar twee poolcontracten voor het leveren van noodvermogen. Naast het contract met de Energie Data Maatschappij dat TenneT al sinds enige jaren heeft is nu ook NL Noodvermogenpool als leverancier actief. In een poolcontract wordt elektrisch vermogen van verschillende partijen zoals kleinere industrieën, ziekenhuizen en datacenters samengevoegd om samen noodvermogen te kunnen leveren dat aan alle kwaliteitseisen van TenneT voldoet.
TenneT ziet de toename van gepoold noodvermogen als een belangrijke ontwikkeling. De partijen die hierin participeren vormen een goede aanvulling op het noodvermogen dat wordt geleverd door grote industrieën en elektriciteitsproducenten. Zij dragen bij aan de flexibiliteit in het systeem en, door het extra aanbod, aan een kostenefficiënte dekking door TenneT van de benodigde hoeveelheid noodvermogen.
Om partijen die geïnteresseerd zijn in het product noodvermogen van informatie te kunnen voorzien is er een nieuwe brochure opgesteld. Deze is te vinden onder technische publicaties

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.