Ads Top

Nieuwe elektrische raceauto voor TU/e-team

Het TU/e-studententeam URE gaat met een nieuwe 100%-elektrische formuleraceauto deelnemen aan de Formula Student Competitie. De URE07 is voorzien van een nieuwe aandrijflijn bestaande uit één elektromotor (in plaats van twee),  een lichter batterijpakket en een nieuwe elektronische aansturing. Hierdoor zijn aanzienlijke verbeteringen bereikt op het gebied van vermogen, versnelling en betrouwbaarheid.
De URE07 is ontwikkeld door een studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Het team bestaat uit vijftig studenten van verschillende opleidingen. Ieder jaar opnieuw ontwerpt, bouwt, promoot, test en racet het team een nieuwe auto om deel te nemen aan de Formula Student competitie.
University Racing Eindhoven (URE) komt met deze spiksplinternieuwe raceauto URE07 de komende maanden in actie op de Europese circuits Silverstone, Hockenheimring en Wachauring.
Formula Student is de grootste internationale ontwerpcompetitie waarin alle aspecten van automotive engineering samenkomen. De teams worden geacht zowel het ontwerp, de productie, marketing, financiën, testwerk en het uiteindelijke racen geheel zelf te verzorgen. De competitie telt zo’n vijfhonderd internationale teams en bestaat uit officiële evenementen op roemruchte circuits als Silverstone en Hockenheim.
Het TU/e-team neemt met de URE07 deel aan de elektrische klasse binnen Formula Student, alleen toegankelijk voor volledig elektrisch aangedreven voertuigen, in Duitsland/Hockenheimring en Oostenrijk/Wachauring. Op Silverstone komen de diverse klassen tegen elkaar uit. Doel van de studenten is om met de URE07 een toppositie te bereiken in één of meerdere races in de Formula Student competitie.
Zie voor meer informatie: www.universityracing.nl

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.