Ads Top

Elektrische verkoopwagen: e-Tuk Vendo

Het Nederlandse bedrijf Tuk Tuk Factory heeft op 24 april 2012 een nieuw voertuig gelanceerd, de e-Tuk Vendo. Het voertuig is 100% elektrisch en bedoeld voor mobiele verkoop. De eerste klant, Toeti Froeti, gaat het voertuig gebruiken voor de verkoop van onder andere fruit shakes.
The e-Tuk vendo heeft een autonomie van 70 km en kan onderweg worden opgeladen. Ook de koelkast en andere systemen aan boord - zoals waterpompen - kunnen met externe stroom worden bektrachtigd. Onderweg wordt de koelkast koelgehouden door de accu. Aan de zijkant is er voor 3 m3 beschikbaar aan verkoop ruimt, aan de achterkant is er ruimte om spullen op te bergen. Bij de Vendo kan de luifel worden uitgeklapt, en kan er een werktafel worden uitgeklapt.
Tuk Tuk Factory produceerde al een elektrische e-Tuk Classico (voor 3 personen achterin) en een elektrisch e-Tuk Limo (voor 6 personen achterin). "De stap naar de e-Tuk Vendo en later Cargo voertuigen is klein" volgens Roland Vos, directeur Tuk Tuk Factory. De prikkel om hier daadwerkelijk mee te beginnen kwam door de vele aanvragen voor verkoopwagens. 'We zien dat er een grote markt aan het ontstaan is op het gebied van distributie en verkoop van biologische en duurzame voedingswaren. Ook de trend van go-local speelt mee en creëert een behoefte aan duurzaam vervoer en verkoopruimte. Deze initiatieven vinden vaak elektrisch rijden een randvoorwaarde voor hun marketingconcept'.
Alexander Mascini , hoofd verkoop, geeft aan dat 'er aanvragen uit heel de wereld binnenkomen voor de elektrische verkoopwagen, zelfs nog voordat het voertuig op de website stond of ontwikkeld was.' Daarnaast biedt de Tuk Tuk een uniek uithangbord voor de zaak. De voertuigen zijn een zeer opvallende verschijning in de stad. Astrid van Vugt, de oprichtster van Toeti Froeti, zegt:'De reacties op dit voertuig zijn ongelofelijk positief, iedereen kijkt om '.
Tuk Tuk Factory heeft een Europese typegoedkeuring voor deze voertuigen en enkele distributeurs in Europa. Het eerste voertuig over de grens is ook al verkocht, aan een Fransman. Het bedrijf verwacht er dit jaar enkele tientallen weg te zetten, maar in de loop der jaren kan het snel door groeien naar de 'honderdtallen'. De basisversie van de e-Tuk Vendo is te koop vanaf 24.000 euro, de levertijd is 3 tot 4 maanden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.