Ads Top

Eneco tekent twintigjarig contract met Danone

Eneco gaat de installatie voor warmte/koudeopslag (WKO) van het nieuwe Danone Innovation Center exploiteren. Het bedrijf neemt de WKO over van OVG, de projectontwikkelaar van het nieuwe gebouw van Danone Innovation Center. De looptijd van het exploitatiecontract is twintig jaar. Het project wordt gebouwd in het Utrecht Science Park in Utrecht en is volgens planning in mei 2013 gereed. Het gebouw heeft een oppervlakte van zo’n 20.000 m2 en bestaat uit kantoren, een proeffabriek en diverse laboratoria. De eigenaar van het gebouw is Hannover Leasing, een internationale vastgoedinvesteerder en toonaangevend aanbieder van beleggingsproducten in Duitsland.
Eneco gaat, met behulp van de WKO, warmte en koude aan het Danone Innovation Center leveren. Daarnaast gaat het energiebedrijf, dat veel ervaring heeft met dit soort installaties, het technisch onderhoud van de WKO verzorgen. Het Danone Innovation Center wordt het nieuwe, internationale onderzoekscentrum voor babyvoeding en vestigingsplaats van medische-voedingdivisies, zoals Nutricia. In het Danone Innovation Center gaan zeker 450 mensen uit verschillende andere vestigingen werken. Met het nieuwe innovatiecentrum in Utrecht Science Park bundelt Danone zijn R&D-activiteiten in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië.
“Met de verkoop van de WKO aan Eneco heeft OVG gekozen voor een betrouwbare partner die voor de komende twintig jaar de duurzame energieopwekking zal exploiteren. De WKO is één van de voorzieningen in het Danone Innovation Center, die zorgen voor het BREEAM-NL-Excellent-ontwerpcertificaat”, zegt Fokkeline Lakerveld, Ontwikkelingsmanager bij OVG.
“Voor Danone is duurzaamheid heel belangrijk. Wij hebben dit project Europees aanbesteed”, meldt Elmo Wissing,  Project Director R&D Move to Utrecht bij Danone, als toelichting op de keuze voor Eneco. “De prijs-kwaliteitsverhouding en de stabiliteit van Eneco gaven bij Danone de doorslag om het bedrijf uit te nodigen. Eneco is een zeer betrouwbare partner met veel ervaring in het exploiteren van WKO-installaties. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we een goede keuze hebben gemaakt.”
De architect van het gebouw is Cepezed, het ontwerp van de installaties is gemaakt door Deerns. De engineering en uitvoering van het complex zijn in handen van BAM Utiliteitsbouw in Utrecht. Het kantoordeel van het gebouw heeft onlangs het duurzame BREEAM-NL-Excellent-ontwerpcertificaat ontvangen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.