Ads Top

Verdachte koperdiefstal aangehouden

Op een hoogspanningsstation aan de Klaprozenweg in Amsterdam is gisteren een verdachte van koperdiefstal op heterdaad betrapt door de politie. De aanhouding kon plaatsvinden na een alerte reactie van oplettende buurtbewoners en alarmeringen bij TenneT.
Op het hoogspanningsstation van TenneT werd dinsdagochtend 15 mei vroeg in de ochtend een aantal bedradingen van installaties op het hoogspanningsstation weggeknipt. Direct kwamen er diverse alarmmeldingen binnen in het bedrijfsvoeringscentrum van TenneT. Op afstand werd de stroom omgeleid via aanwezige andere installaties, zodat de stroomvoorziening in de regio van Amsterdam niet werd onderbroken. De verdachte, die met gevaar voor eigen leven het station had betreden, werd direct aangehouden door de gealarmeerde politie.
Elektriciteitstransporteur TenneT tekende eind maart het convenant Koperslag. Hierin maken het Ministerie van Veiligheid en Justitie, KLPD, Prorail en het Landelijk Parket Team Verkeer afspraken om samen maatregelen te treffen om metaaldiefstal tegen te gaan en de pakkans van daders te vergroten. Ook heeft TenneT het publiek gevraagd altert te zijn en de politie te informeren over verdachte bewegingen in de buurt van hoogspanningsverbindingen of hoogspanningsstations. De alerte reactie heeft bij dit incident geleid tot de succesvolle aanhouding.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.