Ads Top

Nieuw platform voor biogas in China

China wil in samenwerking met internationale experts mondiale ISO-normen ontwikkelen voor biogas thuis-applicaties, biogas productie en producten, instrumentatie- en testmethodes, ontwerp- en bouwaspecten, exploitatie en management van biogasinstallaties. Zowel consumententoepassingen als industriële toepassingen worden meegenomen. Dit ISO-platform biedt Nederlandse stakeholders de kans om hun expertise te delen, het netwerk in China uit te breiden en nieuwe projecten aan te boren.
Afgelopen jaren heeft China op basis en met hulp van internationale expertise een pakket van 45 normen opgesteld voor biogas. Deze gelden voor zowel toepassingen in de industrie als in de gebouwde omgeving. Ook Nederland heeft in West-China bijgedragen aan de ontwikkeling van biogas toepassingen. Meer dan 40 miljoen huishoudens hebben een biogastank. Momenteel zijn er meer dan 50.000 biogas projecten in ontwikkeling. De verwachting is dat de Chinese
biogas-elektriciteitsopwekking oploopt tot 200 MW in 2015 waarvan 30% grootschalige biogas plants en 70% industriële biogasinstallaties. De potentiële stijging zal naar verwachting 1500 MW in 2020 zijn.

De grootschalige industriële biogas technologie is echter nog steeds onvolwassen. Zo is er een lage efficiëntie en instabiliteit van de processen door het ontbreken van gestandaardiseerde ontwerpen, bouw en beheer. Ook zijn er onbetrouwbare lokale producten met een te korte levensduur.
Naar aanleiding van bovenstaande ontwikkelingen en knelpunten heeft China een nieuwe normcommissie 'Biogas' opgericht. Eind juli vindt de eerste internationale meeting van de ISO/TC 255 plaats in Beijing. In het najaar van 2012 organiseert NEN een informatiebijeenkomst om de ontwikkelingen in de nieuwe ISO/TC 255 toe te lichten aan de Nederlandse belanghebbenden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.