Ads Top

Van Keulen volledig over op GTL-brandstof

Van Keulen Hout en Bouwmaterialen heeft als eerste Amsterdams transportbedrijf Shell gas-to-liquids (GTL) Fuel in gebruik genomen. De nieuwe brandstof kan direct zonder aanpassingen worden gebruikt in voertuigen met een dieselmotor én een bijdrage leveren aan de verbetering van de luchtkwaliteit in grote steden. Onderzoekers uit het Research & Development centrum van Shell in Amsterdam stonden in 1973 aan de wieg van de ontwikkeling van de innovatieve brandstof.
Van Keulen is al meer dan 100 jaar een begrip in Amsterdam. Verkoop en levering van hout- en bouwmaterialen staat voorop in de dagelijkse bedrijfsvoering, maar de onderneming is ook continu bezig met het verbeteren van de eigen footprint.
Omdat Shell GTL Fuel vrijwel vrij is van zwavel en aromaten en een hoog cetaangetal heeft, vindt er een schonere verbranding plaats. Hierdoor worden er minder stikstofoxiden, zwaveloxide en fijnstofdeeltjes geproduceerd dan bij conventionele diesel. Roet, en daarmee fijnstof, heeft met name in stedelijke gebieden een zeer negatief effect op de luchtkwaliteit. Shell GTL Fuel kan dus een bijdrage leveren aan de verbetering van de lokale luchtkwaliteit in de grote steden.
In Nederland zal vanaf Shell-depot Arnhem per jaar tachtig miljoen liter Shell GTL Fuel voor de Nederlandse markt, van professionele dieselgebruikers, beschikbaar komen.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.