Ads Top

Wereldrecordhouders zuinig rijden doen recordpoging in Nederland

Vandaag starten zuinig rijden experts John en Helen Taylor met een nieuwe recordpoging in Nederland. Tijdens de Shell FuelSave Challenge ‘Tour de Holland’ zullen zij 10 provincies bezoeken en in drie dagen een afstand afleggen van ongeveer 1000 kilometer op slechts één tank Shell FuelSave Euro 95. Doel hiervan is om mensen bewuster te maken van hun rijgedrag en hoe dit invloed kan hebben op het brandstofverbruik. De Taylors bewijzen dat automobilisten door het volgen van een aantal simpele zuinig rijden tips in combinatie met het gebruik van de juiste brandstof, eenvoudig geld kunnen besparen.
John en Helen Taylor zijn Shell FuelSave ambassadeurs en experts als het aankomt op brandstofbesparend rijden. Met tientallen records op hun naam betreffende energiezuinig rijden, waaronder een Guinness World Record Zuinig Rijden in een reis om de wereld op de inhoud van 24 tanks, hebben zij intussen faam gemaakt. Nu zijn ze in Nederland om een nieuwe recordpoging te doen.
De Taylors reizen vandaag, vrijdag 11 mei, van Amsterdam via het vissersdorpje Hoorn over de Afsluitdijk naar Groningen om het Shell Eco-marathon team De LeekBurners in Leek zuinig rijden tips te geven. Na een tussenstop bij de hunebedden wordt de eerste dag afgesloten in Giethoorn. Zaterdag vervolgen zij hun route via een bezoek aan Shell station De Schaars, waar ze tijdens Service Zaterdag automobilisten helpen en informeren over brandstofbesparend rijden.
Daarna vervolgen zij hun weg naar Brunssum om het Eco-marathon team Euregiorunners aan te moedigen om vervolgens richting de kust te rijden en in het pittoreske dorpje Oosterhout te overnachten. De laatste dag zullen zij via de Deltawerken weer richting het Noorden rijden om te finishen in Rotterdam, waar woensdag 16 mei de Shell Eco-marathon van start gaat en de toekomst van energie en mobiliteit tot leven komt. 
Uit het internationale Shell FuelSave consumentenonderzoek blijkt dat tweederde van de Nederlanders energiezuiniger wil rijden als ze daarmee geld kunnen besparen. Ze kennen de welbekende zuinig rijden tips: snel schakelen, gebruikmaken van de juiste motorolie en regelmatig de bandenspanning checken.
De helft van de weggebruikers vergeet echter dat constant rijden, de motor niet langer dan 10 seconden stationair laten draaien en het kiezen van de juiste brandstof ook belangrijk is om onnodig brandstofgebruik te beperken. Hierop scoort Nederland minder goed dan de rest van Europa. Met de huidige hoge brandstofprijzen wil Shell juist nu haar klanten graag helpen om de lasten te verlichten en hen te informeren over hoe zij meer geld kunnen besparen door het rijgedrag aan te passen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.