Ads Top

Wallbox lanceert de eM4 EV-lader voor publieke ruimtes

Wallbox, leverancier van laders voor elektrische voertuigen (EV’s) en energiemanagementsystemen, lanceert de eM4 in Nederland. De nieuwe AC lader is specifiek ontwikkeld voor commerciële en gedeelde ruimtes zoals wagenparken, openbare parkeerplaatsen, werkplekken en wooncomplexen. Met deze toevoeging biedt Wallbox nu een full suite aan EV-laders voor thuis, commerciële ruimtes en publieke infrastructuur.  

De eM4 is ontwikkeld met toekomstbestendige hardware en bevat zowel een IP55/IK10 als ISO151881 certificatie. Hierdoor kan de lader zowel binnen als buiten veilig worden gebruikt en wordt de levensduur verlengd, wat resulteert in lagere kosten voor eigenaren. Er kan gekozen worden voor één of twee oplaadpunten, met een laadvermogen van tot wel 22 kW. Daarnaast bevatten de laders standaard een permanent slot voor de laadkabel(s).

De installatie kan in minder dan tien minuten worden voltooid. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van twee laadpunten per lader betekent dit dat er in één uur twaalf punten kunnen worden geïnstalleerd. Daarnaast kan het aantal laders gemakkelijk worden opgeschaald bij toenemende vraag.
 
Dankzij het laadgroep systeem kunnen meerdere laders, zowel bedraad als daadloos, worden gecombineerd in een laadgroep. Dit maakt het mogelijk om alle laders in één keer in te stellen via de ontwikkelde configuratiewizard in de inbedrijfstellingsapp.
 
De eM4 bevat daarnaast uitgebreide connectiviteits- en beheermogelijkheden. Naast beheer via ethernet, wifi en 4G/LTE, biedt de eM4 onder andere statisch belastingsbeheer van maximaal 100 laders, of dynamisch belastingsbeheer van maximaal 30 laders. Beide opties werken zowel bekabeld als via draadloze LAN.

Ten slotte is de eM4 ontworpen voor gemak bij meerdere eindgebruikers van commerciële ruimtes, waarbij activatie plaatsvindt via RFID. Waar de lader Plug&Charge hardware bevat kunnen nieuwe EV’s die op de markt worden gebracht en compatibel zijn met de aansluiting, gemakkelijk worden toegevoegd en vindt authenticatie en facturatie voor nieuwe gebruikers automatisch plaats. Het heldere LED-interface geeft hun daarnaast inzicht in de laadstatus, evenals intuïtieve audiofeedback. Zo zijn zij zeker van een succesvolle RFID-activatie. De standaard ingebouwde MID or Eichrecht meter garandeert gebruikers daarnaast dat zij alleen betalen voor de energie die zij gebruiken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.