Ads Top

Verbazing in Groningen na uitstel gasbesluit Eerste Kamer

Groningse bestuurders hebben met verbazing gereageerd op het besluit van de Eerste Kamer om voorlopig niet te stemmen over het definitieve sluiten van de gasvelden in Groningen. Commissaris van de Koning René Paas bij de NOS verklaarde: 'Dit was geen goede dag voor het vertrouwen van Groningers in de Haagse politiek.'

In de Eerste Kamer willen BBB, VVD, PVV, JA21 en 50Plus meer informatie over de leveringszekerheid van gas, voordat ze besluiten over het definitief dichtdraaien van de gaskraan. De wet die dit regelt, zou volgende week in de Senaat worden behandeld, maar dat wordt nu uitgesteld. In maart ging de Tweede Kamer juist met 146 van de 150 stemmen akkoord met het plan om het Groningenveld voorgoed te sluiten.

Gedeputeerde Susan Top uitte haar zorgen bij RTV Noord: 'De moed zakt me bijna in de schoenen. Ik dacht eerst dat het een verlate 1 aprilgrap was.' Desondanks gaat ze ervan uit dat uiteindelijk alsnog wordt ingestemd met het definitief sluiten van het Groningenveld. Ze vraagt zich wel af waarom deze onrust nu moet worden veroorzaakt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.