Ads Top

Heijmans bouwt aan uitbreiding energienetwerk Zuid-Limburg

Bouwbedrijf Heijmans gaat aan de slag in Zuid-Limburg om verschillende uitbreidingen en verbeteringen te bouwen aan het hoogspanningsnetwerk. De opdracht aan de zogeheten ‘pocket Graetheide’ komt van TenneT, beheerder van het landelijke hoogspanningsnet. De uitbreidingen en verbeteringen zijn hard nodig om verdere verduurzaming en duurzame opwek in Zuid-Limburg mogelijk te maken.

Al eerder bouwde Heijmans onder dit contract aan een hoogspanningsstation in Krimpen aan den IJssel, Geertruidenberg en Meeden.

Onder een 2-Fasen overeenkomst ontwerpt en realiseert Heijmans tot aan medio 2027 verschillende hoogspanningsstations en bijkomende werkzaamheden in Zuid-Limburg. Het gaat om twee nieuwe 150kV onderstations , die op het bestaande stationsterrein worden gebouwd en de oude installaties vervangen. Ook omvat de opdracht uitbreiding van één station met vier kabelvelden en aanpassing van de beveiligingsinstallatie op een station.

De gunning van dit project is inmiddels definitief en de ontwerpfase is gestart. Eind 2024 start de realisatiefase met de eerste werkzaamheden buiten. Heijmans bouwt de installaties op en legt nieuwe, ondergrondse hoogspanningskabels en -installaties aan. Na ingebruikname worden de oude installaties gesloopt en verwijderd.
Eind 2026 is de beoogde inbedrijfname van de vernieuwde en uitgebreide stations. In 2027 wordt het werk vervolgens definitief opgeleverd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.