Ads Top

Telenet lanceert met Blossom slimme laadoplossingen voor thuis

Telenet lanceert vanaf 1 april Blossom, een innovatieve alles-in-één digitale oplossing voor de installatie van laadpalen én het slim opladen van elektrische wagens.

Blossom is een aparte vennootschap binnen de Telenet groep en focust in eerste instantie op het installeren en activeren van slimme laadpalen voor werknemers van bedrijven.

Later volgt ook een oplossing voor zelfstandigen en consumenten. Het nieuwe bedrijf gaat daarvoor onder andere in zee met Scoptvision, Optimile en Unit-T als partners. Blossom zal geleid worden door Dann Rogge als General Manager en blijft voorlopig opereren vanuit het hoofdkantoor van Telenet in Mechelen.

In 2030 zullen er in België naar schatting 1.7 miljoen elektrische wagens rondrijden. De elektrificatie situeert zich vandaag vooral bij de bedrijfswagens. Maar ook particuliere klanten maken steeds vaker de overstap. Die evolutie vereist een uitbouw van de nodige laadinfrastructuur: zowel publiek, op het werk, op eindbestemmingen, maar ook thuis. Aangezien laadstress een belangrijke barrière is in de adoptie van elektrische wagens, is net de mogelijkheid om thuis te laden erg belangrijk. Volgens een studie van Deloitte zal 65% van het laden thuis gebeuren. De huidige verwachting gaat uit van 800.000 thuisinstallaties tegen het einde van het decennium. Spijtig genoeg loopt de klantenervaring bij zo’n thuisinstallatie vandaag niet altijd even vlot.

Het nieuwe bedrijf komt met een totaaloplossing die de klantenervaring eenvoudiger maakt. Blossom bouwt verder op de uitgebreide ervaring die Telenet heeft op vlak van slimme en geconnecteerde diensten in de woning. Klanten van Blossom kunnen hun laadsessies afstemmen op zonnestroom, maximaal piekverbruik en later ook dynamische tarieven. Deze oplossing werd ontwikkeld in samenwerking met Scoptvision en Optimile. ​

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.