Ads Top

Essent biedt samen met FinBuddy financieel overzicht voor de kwetsbare klant

Essent helpt samen met FinBuddy financieel kwetsbare klanten, door grip te krijgen op het betalen van de energierekening. Door deze klanten te helpen bij het structureren van hun maandelijkse betalingen en vaste lasten, krijgen ze meer inzicht en houden ze het overzicht.

De zorgen van Nederlanders over de energierekening zijn toegenomen. Waar in september 2023 24% zich zorgen maakte over de energierekening, ligt dat percentage in december 2023 op 27% (bron: Nationale monitor geldzorgen). Onderzoek van Essent geeft aan dat ruim drie miljoen Nederlanders (37%) de financiële impact en gevolgen ervaren van de energiekosten op hun persoonlijke financiële situatie.

De resultaten uit een eerdere pilot die voorafgaand aan de samenwerking plaatsvond, zijn positief. De samenwerking tussen FinBuddy en Essent richt zich daarom ook op het meten van de resultaten en ervaringen op de lange termijn. Deze data speelt een belangrijke rol in het actieplan Consumentenkeuzes, een samenwerking van de financiële sector, gedragswetenschappen en de overheid. Belangrijke partners in dit project zijn onder andere Essent, zorgverzekeraars en de gemeenten Arnhem en Tilburg. Het gezamenlijke doel van al deze partijen is onder andere het preventief aanpakken van financiële stress onder Nederlanders.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.