Ads Top

Provinciebestuur stippelt pad uit voor duurzame elektriciteit

Het provinciebestuur gaat Zuid-Hollandse regio’s helpen schone en betaalbare elektriciteit in eigen buurt op te wekken. In een onlangs gepubliceerde Routekaart wordt het pad naar 2030 uitgestippeld.

De provincie Zuid-Holland heeft 7 energieregio’s. Binnen een energieregio werken gemeenten, provincies en waterschappen samen aan een Regionale Energiestrategie (RES). Deze regio’s worden dan ook RES-regio’s genoemd. In de regio’s en in de provincie is afgesproken om in 2030 6,3 tot 6,8 TWh duurzame elektriciteit op te wekken.

De RES Voortgangsdocumenten laten zien dat niet alle regio’s op schema liggen om duurzame elektriciteit te produceren. Het Planbureau voor de Leefomgeving constateert in de RES Monitor 2023 ook dat sommige Zuid-Hollandse regio’s achterlopen.

Soms ligt het aan de provincie dat de RES-regio’s niet verder kunnen. In de Routekaart spreekt de provincie af dat ze meer op de voorgrond gaat treden om de eindstreep in 2030 te halen. Daarom gaat ze de regio’s helpen om zo snel mogelijk van zoekgebieden naar concrete zoeklocaties voor windenergie te komen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.