Ads Top

Green Collective-deelnemers kiezen voor duurzamere brandstof

Vanaf vandaag gebruiken Renewi en PreZero binnen hun Green Collective-samenwerking de duurzamere HVO100-brandstof. Deze hernieuwbare diesel is volledig gemaakt van secundaire grondstoffen. Het is een brandstof waarmee wagens veel minder CO2 uitstoten. En daarom aanzienlijk minder belastend voor het milieu dan fossiele diesel. Het overstappen naar HVO100 is een belangrijke stap voor Green Collective en haar deelnemers in haar voortdurende streven naar duurzaamheid en het verminderen van de ecologische voetafdruk.  

HVO staat voor ‘Hydrotreated Vegetable Oil’. Door middel van een waterstofbehandelingsproces wordt HVO-diesel geproduceerd. De diesel heeft een vergelijkbare chemische samenstelling als fossiele diesel. Hierdoor kan de hernieuwbare diesel direct zonder enige aanpassing worden gebruikt in dieselmotoren. Het gebruik van HVO100 resulteert in een CO2-reductie van maar liefst tot 90% in vergelijking met het gebruik van fossiele diesel.   
=
Door te kiezen voor HVO-diesel dragen de deelnemers van Green Collective bij aan het verminderen van CO2-uitstoot en van luchtvervuiling, terwijl zij tegelijkertijd blijven voldoen aan de hoge normen op het gebied van mobiliteit en efficiëntie. HVO100 is volledig duurzaam gecertificeerd volgens EU-richtlijnen voor hernieuwbare energie.  

Green Collective verenigt afvalinzamelaars om samen bedrijfsafval in te zamelen. Vijf jaar geleden startte het initiatief met als doel een belangrijke bijdrage te leveren aan de Green Deal ZES. Door voortaan met inzamelvoertuigen met een Green Collective-logo via gecombineerde routes te rijden, draagt Green Collective bij aan een schonere, beter bereikbare en veiligere (binnen)stad. Inmiddels is het succesvolle initiatief actief in meer dan 30 gemeenten.  

 

 …   


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.