Ads Top

Vattenfall verkoopt Nederlandse elektriciteitscentrale Magnum aan RWE

RWE zal per 30 september 2022 de Magnum gascentrale in Eemshaven van Vattenfall overnemen. De opbrengsten van de verkoop van 500 miljoen euro geeft Vattenfall meer middelen om te investeren in de energietransitie, onder meer in fossielvrije energieprojecten zoals offshore wind en stadsverwarming en -koeling.

De Magnum-elektriciteitscentrale bestaat uit drie stoom- en gasturbines, die samen een totaal vermogen hebben van 1.410 MW. Magnum is 'hydrogen-ready' en kan technisch geschikt worden gemaakt om gedeeltelijk of zelfs volledig op waterstof te draaien.

Moderne, zeer flexibele gasgestookte centrales die naar waterstof kunnen worden omgebouwd, spelen een belangrijke rol in de energietransitie. Ze zijn nodig als back-upcapaciteit wanneer wind- en zonne-energie niet voldoende beschikbaar zijn.

In de overeenkomst is ook een zonnepark opgenomen met een vermogen van 5,6 MW. Het zonnepark met zo'n 18.000 zonnepanelen ligt op het terrein van de Magnum-centrale.

De overeenkomst is nog in afwachting van het advies van de ondernemingsraad. Alle medewerkers van de Magnum-centrale gaan over naar RWE als onderdeel van de overeenkomst. Er worden in de komende maanden voorbereidingen getroffen voor een soepele overgang van medewerkers en operationele zaken naar de nieuwe eigenaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.