Ads Top

Plaatsing 700 laadpalen gestart in Gorredijk

De eerste openbare laadpalen voor elektrische voertuigen uit de Friese concessie zijn geplaatst in Gorredijk. Deze week laadde gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder de eerste auto aan een van deze laadpalen.

Na het plaatsen van de eerste laadpalen in Gorredijk volgt ook de rest van Fryslân, met uitzondering van gemeente Súdwest-Fryslân. Die gemeente heeft een eigen concessie. Voor de bouwvak plaatst TotalEnergies nog 21 palen. Voor het eind van 2024 komen er totaal 700 laadpalen op publieke locaties bij. Een belangrijke stap naar een volledig dekkend laadnetwerk, dat elektrisch rijden toegankelijker maakt.

Inwoners die een elektrische auto, maar geen eigen oprit hebben, kunnen nog steeds een laadpaal aanvragen. Dit geldt ook voor werknemers van bedrijven. Om de juiste locatie voor de laadpalen te bepalen kijkt TotalEnergies naar de belasting van het netwerk. De laadpalen zijn voor algemeen gebruik. Een laadpaal aanvragen kan via www.laadpaalnodig.nl. Daar staan ook de voorwaarden beschreven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.