Ads Top

Het Nieuwe Instituut brengt solar design naar Salone del Mobile 2022

Het Nieuwe Instituut presenteert in Milaan tijdens de prestigieuze designbeurs Salone del Mobile 2022: The Solar Energy Kiosk. Een op zonne-energie werkende installatie, ontwikkeld door de in Rotterdam gevestigde ontwerpstudio Cream on Chrome. The Solar Energy Kiosk is onderdeel van Alcova, een internationale groepspresentatie en is te bezoeken tot 12 juni 2022.  

Na Milaan reist de kiosk door naar Rotterdam waar het onderdeel uitmaakt van de tentoonstelling The Energy Show - Zon, zonne-energie en menskracht, samengesteld door curator Matylda Krzykowski. The Solar Energy Kiosk is het eerste werk in opdracht en daarmee een voorproefje op deze tentoonstelling die van 3 september 2022 – 5 maart 2023 te zien is in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam.  
 
Net als de tentoonstelling leidt The Solar Energy Kiosk naar één overkoepelende kwestie: hoe zou de wereld eruitzien als hij zou draaien op zonne-energie? Ontwerpers Jonas Althaus and Martina Huynh van Cream on Chrome spelen hierop in door met The Solar Energy Kiosk te laten zien hoeveel zonne-energie er nodig is om één glaasje sinaasappelsap te persen. In het werk van Cream on Chrome staat interactie vaak centraal om mensen te betrekken bij prangende vraagstukken en het verkennen van nieuwe perspectieven op het gebied van economie, ecologie en opkomende technologieën. De kiosk nodigt dan ook uit tot een dialoog over de mogelijkheden en beperkingen van solar design.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.