Ads Top

Green Team Twente onthult raceauto op waterstof

Green Team Twente heeft haar nieuwe waterstofauto aan het publiek gepresenteerd. Het studententeam focust zicht dit jaar voor het eerst op de bouw van de enige Formula Student raceauto op waterstof.

Green Team Twente is al jaren actief in de waterstofauto-industrie. Eerdere jaren lag de focus op het maken van een efficiënte waterstofauto. Ditmaal presenteerde het team een auto met een stuk hoger vermogen. Met 687 Nm koppel en van 0 naar 100 in 6.0 seconden neemt het team afscheid van de efficiënte, maar langzame auto van voorgaande jaren.

Green Team Twente bestaat uit studenten die een jaar hun studie opzijzetten om zich volledig te kunnen focussen op het bouwen van de raceauto.

Het team is van 11 tot 15 juli met de nieuwe waterstofauto te bewonderen op het circuit van Assen. Daar vindt een race binnen de Formula Student Nederland competitie plaats. Deze zomer (15 – 21 augustus) maakt Green Team Twente ook haar opwachting op het circuit van Hockenheim, Duitsland. Daar wordt de Formula Student Germany competitie gereden.
Deze races zijn vergelijkbaar met de opzet van de Formule 1, telkens een race in een wisselend land. Tijdens de races kan het team punten verdienen op verschillende aspecten. Zo wordt er gekeken naar de acceleratiesnelheid, maar ook naar het bedrijfsplan. Daarnaast zijn er verschillende technische tests, zoals ‘uithoudingsvermogen’ van de auto een skidpad-test, waarbij getest wordt hoe goed de auto door bochten snijdt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.