Ads Top

Forse toename laadpaalgebruik

 

Sinds januari is fors meer gebruik gemaakt van de publieke laadpalen voor elektrische auto’s dan in dezelfde periode vorig jaar.

De stijgende trend is terug te zien in heel Nederland. De grootste toename in absolute volumes vinden we in Amsterdam en omgeving. Met 35 procent is de sterkste stijging in verbruik per laadpunt per dag te zien bij Vattenfalls snellaadpunten.

Vattenfall ziet het laadverbruik op het eigen netwerk met bijna 45 procent toenemen ten opzichte van de eerste drie maanden van 2021. En vergeleken met maart 2020 loopt die toename zelfs op tot 83 procent. De toename is te verklaren doordat Nederland in lockdown was en er minder verkeersbewegingen waren.

De impact van covid is al te zien vanaf eind februari 2020, toen het virus voor het eerst rondging in Nederland. Het aantal geladen kilowattuur per laadpunt per dag is in 2020 en tijdens lockdowns vorig jaar gemiddeld 30% lager dan daarvoor. Bij de snelladers bij McDonalds werd nauwelijks meer geladen in coronatijd. Daar is de scherpste daling, van 90 procent, te zien tussen februari 2020 en april 2020.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.