Ads Top

400.000 huishoudens willen investeren in zonnepanelen

Ruim 400.000 huishoudens zijn van plan in 2022 zonnepanelen te plaatsen. Naar verwachting wordt hier ruim een miljard in geïnvesteerd. Bijna de helft van de Nederlanders wil alleen verduurzamen als dit zorgt voor geldbesparing. Dit blijkt uit Duurzaam Wonen, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 4.300 Nederlanders.

30 procent van de Nederlandse huishoudens is van plan in 2022 de woning te verduurzamen. Dat komt neer op minimaal 2,4 miljoen woningen in Nederland. Per woning worden naar verwachting 3,2 duurzame aanpassingen gedaan. Dat betekent dat er zo’n 7,7 miljoen duurzame aanpassingen aan Nederlandse woningen worden gedaan. Ruim 400.000 huishoudens willen zonnepanelen installeren, aanpassen of vervangen.

Nederlanders verwachten 5,1 miljard euro uit te gaan geven aan het verduurzamen van hun woning. De hoogste bestedingen, €2,6 miljard, liggen binnen de categorie verwarming. Hiervan gaat €1,2 miljard naar zonnepanelen. Ook in de categorie isolatie zijn de verwachte bestedingen hoog (€2,3 miljard). Voor relatief kleine aanpassingen liggen bestedingen aanzienlijk lager. Er wordt naar verwachting €0,1 miljard uitgegeven aan waterbesparing en energiezuinige verlichting. Investeringen in ventilatie bedragen €0,04 miljard.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.