Ads Top

ACM: leverancier moet duidelijk zijn over effect btw-verlaging energie

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wijst energieleveranciers er op dat zij de consument goed, duidelijk en transparant moeten informeren over de manier waarop zij de tijdelijke verlaging van de belasting op aardgas, elektriciteit en warmte doorberekenen aan consumenten.

De tijdelijke btw-verlaging is bedoeld om consumenten tegemoet te komen in de gestegen energiekosten. De ACM vindt het belangrijk dat consumenten duidelijk kunnen zien wat het effect is van deze belastingverlaging.
 
De BTW op aardgas, elektriciteit en stadsverwarming is tussen 1 juli 2022 en 31 december 2022 tijdelijk verlaagd van 21 naar 9 procent. Deze belastingverlaging geldt voor alle onderdelen van de energierekening. Energieleveranciers moeten hun klanten duidelijk uitleggen hoe zij de verlaging in deze periode verrekenen.

De ACM wijst leveranciers er ook op dat zij de BTW-verlaging niet moeten gebruiken voor doen van tijdelijke ‘stuntaanbiedingen’. Omdat consumenten over het algemeen langer dan 6 maanden klant zijn bij een leverancier roept de ACM leveranciers op met 21 procent btw te blijven rekenen als zij een consument een aanbod voor een (nieuw) energiecontract doen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.