Ads Top

Eerste 30 miljoen euro voor demonstratieprojecten groene waterstof

Vanaf 21 juni is de regeling Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) open met een nieuw thema: Waterstof en Groene Chemie. Met de regeling worden bedrijven en kennisinstellingen ondersteund in het uitvoeren van innovatieve demonstratieprojecten die leiden tot CO2-reductie in 2030.

Hiervoor is 30 miljoen euro beschikbaar. Projecten kunnen ondersteuning aanvragen op het gebied van de productie van waterstof, transport en opslag van waterstof en de toepassing van waterstof. De regeling is open tot 10 januari 2023 en werkt op een ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ principe.

Voor de eerste pijler is in totaal 600 miljoen euro beschikbaar gesteld door het kabinet. Hiervan is in de eerste ronde van het Nationaal Groeifonds 100 miljoen beschikbaar gesteld voor kleinschalige pilot- en demonstratieprojecten. Bij de tweede ronde is in april bekendgemaakt dat het kabinet 500 miljoen euro beschikbaar stelt voor significante opschaling van groene waterstof en groene chemie. De openstelling van het DEI+-thema Waterstof en Groene Chemie geeft met een budget van bijna 30 miljoen het startschot voor de eerste pijler.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.