Ads Top

Boeldershoek in beeld voor zonneveld Hengelo

 

Vattenfall wil een zonneveld ontwikkelen in het energiegebied bij Twence en heeft een principeverzoek ingediend bij de gemeente. De gemeente is hiermee akkoord.

De locatie van Vattenfall grenst aan het gebied waar de gemeente Hengelo ook een zonneveld wil ontwikkelen. De gemeente heeft Vattenfall uitgenodigd om in gesprek te gaan over de invulling en voorwaarden, zoals de participatie van omwonenden en omliggende bedrijven.

Het gebied tussen Twence en Nobian is benoemd als energiegebied voor zonnevelden, een terrein met zonnepanelen waarmee elektriciteit wordt opgewekt. Dat staat in het Omgevingsprogramma Nieuwe Energie dat de gemeenteraad begin dit jaar heeft vastgesteld.In het gebied kan ongeveer 20 tot 25 hectare zonneveld komen. Dat is goed voor de opwek van 30 GWh, genoeg voor zo’n 3.500 huishoudens.

Meer dan de helft van de Hengelose huishoudens maakt in 2030 gebruik van energie van windturbines en zonnepanelen. In 2050 moet zelfs al de energie die Hengelo gebruikt duurzaam opgewekt zijn. In het Omgevingsprogramma Nieuwe Energie staat hoe Hengelo duurzame energie op gaat wekken door zon en wind te gebruiken. In het programma staan onder meer de zoekgebieden en -locaties voor zonnevelden en windturbines en hoe en met wie de gemeente die wil realiseren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.