Ads Top

Groter energieverbruik uit windmolens op zee

Het energieverbruik uit windenergie is in 2021 vergeleken met een jaar eerder met 36 procent toegenomen naar 68 PJ. Dit is gelijk aan 3,4 procent van het totale bruto eindverbruik van Nederland.

Vooral het verbruik uit windmolens op zee nam fors toe doordat parken op zee heel het jaar volledig operationeel waren, meldt het CBS. Het verbruik uit windenergie op zee nam met 71 procent toe ten opzichte van 2020 en bedroeg 31 PJ. Het verbruik uit windenergie op land groeide in dezelfde tijd met 17 procent naar 38 PJ.

De totale capaciteit van windmolens was 7 700 MW eind 2021, 16 procent meer dan het jaar ervoor. Deze stijging is volledig te danken aan nieuwe windmolens op het land, het vermogen op zee is niet gestegen.
Toename verbruik uit zonne-energie door meer zonnepanelen

Het verbruik uit zonne-energie (elektriciteit en warmte) groeide in 2021 ten opzichte van het jaar daarvoor met 28 procent naar 42 PJ. Hiermee wordt 2,1 procent van het totale verbruik van Nederland gedekt. De belangrijkste oorzaak voor deze toename is het in gebruik nemen van nieuwe zonnepanelen.

Foto Anefo

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.