Ads Top

CV-ketel onderhoud: hoeveel bedragen de kosten? (i.m.)

Je kunt tegenwoordig niet meer zonder cv-ketel. Dit belangrijke apparaat zorgt ervoor dat je van warm water en de centrale verwarming gebruik kunt maken in de woning. Om volop te kunnen genieten van jouw woonplezier is het belangrijk dat de cv-ketel goed functioneert, maar ook dat deze veilig is. Daarom is het verstandig regelmatig cv ketel onderhoud uit te laten voeren. Maar hoe gaat dit nu precies in zijn werk en wat zijn de kosten hiervoor? Wij leggen het je in dit artikel allemaal uit.

Waarom cv-ketel onderhoud nodig is

Onderhoud van je cv-ketel kun je niet zelf doen. Een cv-ketel is een apparaat met veel losse onderdelen die je, wanneer je er geen verstand van hebt, makkelijk kapot kunt maken. Daarom laat je het onderhoud uitvoeren door een ervaren cv-monteur. Met een goed onderhouden cv-ketel voorkom je dat je schade krijgt door lekkage of zelfs brand. Daarbij gaat een cv-ketel die goed wordt verzorgd aanzienlijk langer mee.

Kosten voor los onderhoud

Je kunt het onderhoud aan de cv-ketel het beste om de twee jaar laten uitvoeren. Gemiddeld liggen de kosten voor een losse onderhoudsbeurt tussen de 70 en 90 euro. Je kunt ook kiezen voor een onderhoudscontract of een servicecontract bij een installatiebedrijf. Hiermee heb je naast het onderhoud eveneens recht op hulp bij storing en nieuwe onderdelen voor jouw cv-ketel. Een servicecontract kost gemiddeld tussen de 70 en 120 euro per jaar.

Zo gaat een onderhoudsbeurt in zijn werk

De cv-monteur begint de onderhoudsbeurt met uitgebreide controle van het apparaat. Als er een storing of defect is, dan weet de monteur meteen wat hij moet repareren. Na de controle wordt de cv-ketel grondig gereinigd. Hierdoor verminder je slijtage aan de cv-ketel. Wanneer de monteur alles heeft gecontroleerd, afgesteld en eventuele reparaties heeft uitgevoerd, ontvang je een reinigings- en verbrandingstest. Met dit bewijs heb je garantie dat de cv-ketel weer een tijdje mee kan.

Goed voor de veiligheid én portemonnee

Het uit laten voeren van cv-onderhoud is beter voor jouw eigen veiligheid en voor de portemonnee. Gaat de ketel kapot, dan kunnen de kosten van brandschade behoorlijk hoog oplopen. Een nieuwe cv-ketel zelf kost namelijk een aardig bedrag wanneer deze vervangen moet worden. Daarbij bespaar je aanzienlijk op energiekosten wanneer de cv-ketel perfect werkt en je niet onnodig stookt. Met een goed onderhouden cv-ketel verbruik je dus minder gas, wat ook gelijk een stuk beter is voor het milieu.

 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.