Ads Top

Wegens succes nu 2e ronde zonnepanelenactie in Apeldoorn-West

Op 30 oktober is de gemeente Apeldoorn in samenwerking met het Regionaal Energieloket een tweede ronde gestart van de zonnepanelenactie voor woningeigenaren. Deze actie is een vervolg op de succesvolle eerste fase in Apeldoorn Zuid- Oost. Nu is het westelijke deel van de gemeente aan de beurt.

Door de vraag naar zonnepanelen te bundelen wordt het voor individuele woningeigenaren makkelijk om zonnepanelen aan te schaffen en zo te besparen op hun energiekosten.
Het Regionaal Energieloket heeft in verschillende plaatsen in het land soortgelijke acties georganiseerd. Wethouder Mark Sandmann is dan ook blij met de samenwerking. “Met de zonnepanelenactie zorgen we voor een kwalitatief goed aanbod voor een prettige prijs, maar vooral ook voor gemak, door deelnemers te ontzorgen. Zo maken we Apeldoorn samen een stukje duurzamer”.

Tijdens de eerste zonnepanelenactie dit voorjaar in Apeldoorn Zuid- Oost schreven ruim 650 huishoudens zich in voor een woningopname. Hiervan lieten 290 huishoudens via de actie zonnepanelen installeren. “Echt een succes!” aldus Irma van Buren van het Regionaal Energieloket. “Totaal zijn er zo’n 3770 panelen geïnstalleerd, gemiddeld 13 per dak. Goed voor een jaarlijkse CO2-besparing van 550 ton. Een relatief groot aantal mensen die belangstelling toonden ging ook daadwerkelijk tot installatie over. Gemiddeld ligt dat bij andere acties op 41%, in Apeldoorn was dat 45%.” aldus van Buren.

De inschrijving voor de zonnepanelenactie start op 30 oktober en loopt door tot en met 3 december. Woningeigenaren met de postcodes 3888, 7334, 7335, 7336, 7339, 7345, 7346 en 7348 ontvangen een persoonlijke brief en kunnen zich vanaf 30 oktober aanmelden voor de actie. Na inschrijving ontvangen zij per e-mail een uitnodiging voor een woningopname inclusief adviesgesprek. Na de woningopname volgt een vrijblijvende offerte op maat, waarop iedereen zelf kan beslissen om mee te doen.

Als extraatje krijgen deelnemers dit keer ook een gratis nestkastje als zij tot installatie overgaan. “Want groene energie is niet de enige manier om Apeldoorn te verduurzamen. Ook biodiversiteit en natuur rondom het huis zijn belangrijk.” aldus projectmanager Sander Lubberhuizen van Energiek Apeldoorn. “En als we dan toch het dak op gaan, kunnen we net zo goed direct een nestkastje installeren.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.