Ads Top

2e glastuinbouwbedrijf in Heerhugowaard krijgt duurzame warmte

In glastuinbouwgebied Alton in het Noord-Hollandse Heerhugowaard is onlangs Gootjes AllPlant BV aangesloten op het warmtenet van afval- en energiebedrijf HVC. Het is daarmee het tweede glastuinbouwbedrijf in Alton dat volledig duurzaam wordt verwarmd.

AllPlant houdt zich sinds 1997 bezig met de opkweek en verkoop van jonge tuinplanten uit weefselkweek. Het bedrijf levert ruim 500 verschillende soorten jonge planten aan kwekers in bijna alle Europese landen, waarvan 90% aan West-Europese landen.

Tot 2016 werkte het bedrijf vanuit twee locaties: een kantoorpand in Schagen en een gehuurde kas in Andijk. “We zochten een nieuwe plek in het midden van deze twee locaties. Het moest een toekomstbestendige plek worden met een duurzame energievoorziening. Onze opdrachtgevers stellen steeds hogere eisen aan onze producten, waarvan ook de CO2-footprint van onze planten een onderdeel is. Met de aansluiting op het warmtenet van HVC wordt ons volledige gasverbruik duurzaam ingevuld. Dat geeft ons een streepje voor op onze concurrenten die nog wel fossiele brandstoffen gebruiken. Alleen voor extreem koude periodes houden we de gasaansluiting en gasketel nog als back-up aan."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.