Ads Top

58 procent stapt nooit over van energieleverancier

Bijna zestig procent stapt nooit over van energieleverancier, blijkt uit onderzoek van energievergelijkingssite EasySwitch.nl.     

Overstappen naar een nieuwe energieleverancier zodra het oude contract afloopt levert een gemiddelde besparing van 340 euro op op de jaarrekening. Doordat bijna zestig procent van de Nederlandse huishoudens niet wisselt van energieleverancier, lopen consumenten samen meer dan 1,5 miljard euro mis.

Het is opvallend dat het merendeel van de Nederlanders zoveel geld laat liggen, aangezien twee derde zich zorgen maakt over de gestegen energierekening. Voor ongeveer de helft is dit zelfs een reden om zuiniger om te gaan met energie in huis.

Bijna veertig procent van de Nederlanders geeft aan bewust over te stappen om geld te besparen. De resterende 4,3 procent die overstapt, geeft als reden dat zij een duurzaam energiecontract willen afsluiten. Daarnaast stapt het overgrote deel van de consumenten niet over omdat ze tevreden zijn met hun huidige energieleverancier. Andere redenen om niet over te stappen zijn de angst dat er iets misgaat en dat het te veel gedoe is.

De zorgen om de stijgende energierekening lijken consumenten in sommige provincies wel wakker geschud te hebben. Hier steeg het aantal overstappers het afgelopen jaar namelijk een stuk sneller dan in andere, blijkt uit gegevens van de energievergelijker. In vergelijking met 2018 steeg het aantal consumenten dat wisselde van leverancier het snelst in de provincies Zeeland, Drenthe en Friesland. Ook in de provincies Utrecht en Overijssel profiteerden meer consumenten van de voordelen van overstappen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.