Sneller laadpalen plaatsen door efficiënte werkwijze
Het aantal elektrische auto’s in Nederland groeit ieder jaar weer harder. De vraag naar elektrische oplaadpunten verdubbelt de komende tijd. Sinds een tijdje werkt Stedin in Utrecht, Den Haag en Rotterdam met succes aan een efficiënte ‘1-arbeidsgang’-werkwijze om laadpalen snel en tegen lagere kosten in de stad te plaatsen.
Bij het plaatsen van laadpalen zijn drie partijen betrokken. De gemeente plaatst het bord en zet een kruis op het wegdek. De exploitant van de laadpaal zorgt dat de paal in de straat komt en de netbeheerder sluit de laadpaal aan op het elektriciteitsnet.
In praktijk lopen die acties soms niet gelijk. Dan komt het voor dat er eerst een parkeervak wordt gereserveerd en er pas weken later een laadpaal wordt neergezet. Dit tot frustratie van bewoners en berijders van elektrische auto’s. De nieuwe werkwijze lost dit op. De drie betrokken partijen wijzen 1 partij aan die gemachtigd is om alle drie de handelingen in 1 keer te doen.
Robin Berg van We Drive Solar: ,,In opdracht van de gemeente Utrecht plaatsen wij 150 laadpalen in de stad samen met Stedin en onze aannemer Siers Groep. Met de 1-arbeidsgang-werkwijze kunnen we in een ochtend twee laadpunten plaatsen, aansluiten, testen en opleveren. De aanpak is essentieel om de opschaling van het aantal laadpalen in de stad betaalbaar te houden en met zo min mogelijk overlast te kunnen uitvoeren. Zo kunnen meer Utrechters gebruik maken van schoon en duurzaam vervoer.’’
Geen opmerkingen: