Ads Top

Transportindicaties najaarsronde SDE+ bekend

Op 14 november is de najaarsronde voor de SDE+ subsidie gesloten. Om aanspraak te kunnen maken op SDE+ subsidie moesten aanvragers voor het eerst een positieve transportindicatie van de netbeheerder meesturen. De regionale netbeheerders hebben voor deze najaarsronde 10.286 transportindicaties afgegeven. Daarvan was 89 procent positief.

De transportindicatie is sinds 1 oktober 2019 onderdeel van de aanvraagprocedure voor de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Elektriciteitsproducenten kunnen deze vooraf opvragen bij de netbeheerder in het gebied waar ze hun project willen realiseren. Een positieve transportindicatie geeft aan dat het elektriciteitsnet voldoende ruimte biedt om de binnen een project opgewekte elektriciteit te transporteren. Wordt de aanvraag gedaan in een congestiegebied? Dan toetst de netbeheerder of het knelpunt is opgelost binnen de realisatietermijn van de SDE+ subsidie.

In de tabel is per netbeheerder aangegeven hoeveel positieve en negatieve transportindicaties er zijn afgegeven voor de najaarsronde van de SDE+. Een positieve transportindicatie biedt geen garantie dat het gevraagde transportvermogen in de toekomst beschikbaar is; het geeft enkel een indicatie. Beschikbaar transportvermogen wordt op basis van opdrachtverstrekkingen toegekend.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.