Ads Top

Liander start experiment met meters van derden

Liander gaat samen met marktpartijen een experiment doen met consumenten die verschillende energieleveranciers op een aansluiting hebben voor bijvoorbeeld hun elektrische leaseauto. In het experiment kijkt men of er in dat geval nog maar één elektriciteitsmeter nodig is. Dat bespaart kosten en we verwachten dat er hierdoor nieuwe proposities ontstaan in de markt.

Liander gaat de meetdata uitlezen uit bijvoorbeeld de laadpaal van de auto. Op die manier is het niet nodig om een tweede slimme elektriciteitsmeter in de meterkast te plaatsen. Op dezelfde manier kan ook worden getest met het uitlezen van meetdata uit de warmtepomp of (de omvormer van) zonnepanelen.

Liander verwacht dat het gebruik van meters van derden kosten voorkomt en dat het daarmee interessanter wordt voor marktpartijen om nieuwe proposities te ontwikkelen. Zoals het aanbieden van leasecontracten inclusief stroom. Het experiment moet uitwijzen wat er gebeurt met de kwaliteit van de meetdata. En of de juiste volumes worden toegewezen aan de juiste energieleveranciers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.