Ads Top

Oproep Waterstof Coalitie: ‘Tijd dringt voor groene waterstof’

De Waterstof Coalitie doet een nieuwe oproep aan de regering en de Tweede Kamer om prioriteit te geven aan waterstof als essentiële bouwsteen voor de energietransitie. Daarbij roepen zij op om er samen met het bedrijfsleven voor te zorgen dat er in 2025 minstens 500 Megawatt opgesteld vermogen elektrolyse staat om de ambitie voor waterstof in het Klimaatakkoord te halen. Deze eerste stap in de opschaling van groene waterstof biedt tevens voldoende perspectief voor de markt met zicht op 3-4 GW opgesteld vermogen in 2030. Daarmee blijven de klimaatdoelen binnen bereik.

De Waterstof Coalitie bestaat uit netbeheerders, industrie, energiebedrijven, overheden, natuur- en milieuorganisaties en wetenschappers die elkaar hebben gevonden tijdens de onderhandelingen van het Klimaatakkoord om samen met elkaar te verkennen hoe groene waterstof kan bijdragen om de klimaatcrisis het hoofd te bieden.

Volgens Ulco Vermeulen, directeur Business Development & Participations bij Gasunie, is het belangrijk dat zo’n brede coalitie dit geluid laat horen: ‘Als wij erin willen slagen om de enorme opgave van de verduurzaming tot een succes te maken, doen moeten we de mouwen opstropen en gezamenlijk aan de slag gaan. En dat is waar deze oproep over gaat. Opschaling is daarbij het sleutelwoord. Van MW nu naar GW vanaf 2030. Op die manier bereik je ook de vereiste kostenreducties.’

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.