Ads Top

Ijmond werkt aan omvangrijk warmtenet

In IJmond werkt HVC, samen met projectpartners, aan de ontwikkeling van een warmtenet dat kan groeien naar tenminste 30.000 woningen. Projectontwikkelaar Erik Burgman en manager Marco van Soerland van HVC vertellen over de stand van zaken. ‘Over vijf jaar hopen we dat een groot aantal woningen is aangesloten op het warmtenet dat dan grotendeels is aangelegd.

De ontwikkeling van het warmtenet is onderdeel van een bredere visie op het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Zo’n twaalf partijen werken samen aan dit project. Dit zijn onder andere de gemeenten Velsen, Beverwijk en Heemskerk, vier woningcorporaties (Woningbedrijf Velsen, Pré Wonen, Woon op Maat en Velison wonen) en producenten van warmte zoals Tata en Floricultura.

‘We beginnen met de woningen van de woningcorporaties. Zij hebben in IJmond zo’n 18.000 woningen in hun bezit en zijn daardoor als een belangrijke startmotor in de ontwikkeling van het warmtenet. Door het aansluiten van hun woningen kunnen de corporaties grote stappen maken om hun vastgoed te verduurzamen. De animo is bovendien groot. Zij willen graag vaart maken. Dit is voor HVC natuurlijk een mooie kans om te benutten. Maar we ontwikkelen het warmtenet uiteraard ook voor particuliere woningeigenaren en bedrijven’, aldus Van Soerland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.