Ads Top

'Energietransitie vraagt om optimaal gebruik van het net'

Nu blijkt dat het Nederlandse elektriciteitsnet niet overal voldoende of snel genoeg de capaciteit biedt om met name zonneparken aan te sluiten, roept dat vragen en discussie op in de samenleving. Op verzoek van Tweede Kamerlid Matthijs Sienot (D66) vindt daarom donderdag 28 november een rondetafelgesprek plaats in de Tweede Kamer, met als thema netcapaciteit.

Wetenschappers, overheden, projectontwikkelaars, energiebedrijven en uiteraard ook de netbeheerders, lichten hun kant van het verhaal toe en beantwoorden de vragen van Tweede Kamerleden. Namens de netbeheerders komen aan het woord: Marc van der Linden (voorzitter Netbeheer Nederland), Ingrid Thijssen (ceo Alliander), Peter Vermaat (ceo Enexis) en Ben Voorhorst (coo TenneT).

In voorbereiding op het rondetafelgesprek, hebben alle partijen hun toelichting en voorstellen op papier gezet. Netbeheer Nederland heeft namens haar leden een position paper opgesteld en ingediend bij de Tweede Kamer. Daarin benoemen we 10 maatregelen die helpen om de doelen uit het Klimaatakkoord te realiseren. In combinatie met het verzwaren van het elektriciteitsnet helpen deze maatregelen op het terrein van techniek, tarieven en wet- en regelgeving om het energienet efficiënter in te zetten om de doelen uit het Klimaatakkoord te halen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.