Ads Top

TU Delft studenten onthullen prototype van modulair en energie producerend appartement

Het MOR (Modular Office Renovation)-team van de TU Delft, dat bestaat uit 54 studenten, heeft vrijdag een protoype onthult dat een inefficiënt kantoor renoveert in een appartement dat meer energie produceert dan dat het zelf gebruikt.

Het door de studenten zelf gebouwde prototype is een uitsnede op ware grootte van een inefficiënt kantoor dat is omgebouwd in een appartement van 50 m2 met een binnentuin van 25m2. Met dit prototype gaat het team in juli 2019 naar Hongerije om mee te doen aan de Solar Decathlon Europe 2019 (SDE19) een internationale studenten-competite voor energiezuinige huizen.

De onthulling van het prototype doet het MOR-team samen met Andy van den Dobbelsteen, professor aan de TU Delft en faculty advisor van het MOR-team.

De studenten gaan het huis, dat nu op The Green Village staat, binnenkort afbreken en weer opbouwen in Szentendre Hongarije, waar de Solar Decathlon van 12 juli tot en met 28 juli plaatsvindt. Aan dit wereldkampioenschap voor duurzame bouw’ doen elf teams mee uit even zoveel landen.

Het prototype is gebaseerd op een modulair en ‘netto-positief’ appartement. Met netto positief wordt bedoeld dat het gebouw bijvoorbeeld meer energie produceert dan dat het gebruikt. Daarnaast wordt de lucht die het gebouw binnenkomt gefilterd, zodat er een gezond binnenklimaat ontstaat en er binnen de toren voedsel kan worden verbouwd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.