Ads Top

Software-update nodig voor slimme meter Landis

Gebruikers die slimme meter hebben van het type Landis + Gyr E360 SMR 5.0, kunnen binnenkort een software-update verwachten. Dit is nodig omdat de meter niet op de juiste manier levering en teruglevering registreert. De huidige registratie heeft geen effect op de energierekening. Deze update zal naar verwachting in juni plaatsvinden en gebeurt op afstand. Klanten hoeven hiervoor niets te doen.

De energiemeter van Landis + Gyr met als type E360 SMR 5.0 is afgelopen jaren door Liander geplaatst bij enkele tienduizenden klanten. Het registratieprobleem doet zich voor bij klanten die ook elektriciteit terugleveren, bijvoorbeeld door zonnepanelen.
Deze specifieke slimme meter registreert levering en teruglevering van elektriciteit separaat. Het is de bedoeling dat alleen het verschil tussen levering en teruglevering wordt geregistreerd door de slimme meter. Alhoewel het per saldo niet uitmaakt voor een klant, is de registratie op deze manier onjuist. Als op termijn de salderingsregeling wordt aangepast, kan dit nadelig uitvallen voor klanten.

Samen met leverancier van de meters en toezichthouder Agentschap Telecom hebben de betrokken netbeheerders afgelopen periode gewerkt aan een oplossing in de vorm van een software-update. Die is inmiddels getest. Binnenkort zal er een software-update plaatsvinden, waarmee de registratie in de toekomst op de juiste manier gaat plaatsvinden. Deze update vindt op afstand plaats en wordt naar verwachting in juni uitgevoerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.