Ads Top

Eerste Groene Club van Nederland is bekend

Vanaf vandaag mag RKSV Spartaan ‘20 zichzelf officieel de eerste Groene Club van Nederland noemen. De Rotterdamse amateurvoetbalvereniging, met circa 950 leden en bekende oud-spelers als Denzel Dumfries en Anwar El Ghazi, bereikt als eerste de laatste stap van het gelijknamige verduurzamingstraject van KNVB en energiepartner Essent. Met de installatie van LED-veldverlichting, waterbesparende maatregelen en zonnepanelen bespaart Spartaan jaarlijks ruim 8.600 euro en 46 ton CO2.

In het traject is de club begeleid door De Groene Club. Eerst is er een energiescan uitgevoerd op de accommodatie. Daar is een energierapport uitgekomen op basis waarvan een plan van aanpak is opgesteld. Vervolgens zijn de beste maatregelen voor onze club geselecteerd.

Sinds de officiële lancering van De Groene Club in september zijn zo’n 200 amateurverenigingen met het verduurzamingsprogramma gestart. De komende drie jaar willen KNVB en Essent het energieverbruik van minimaal de helft van alle amateurverenigingen helpen halveren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.