Ads Top

NPM Capital neemt meerderheidsbelang in Rooftop Energy

Investeringsmaatschappij NPM Capital neemt een meerderheidsbelang in Rooftop Energy (RTE). RTE ontwikkelt en exploiteert zonnecentrales op met name bedrijfsdaken in Nederland. De in Rotterdam gevestigde onderneming, opgericht in 2011, heeft inmiddels circa 175 projecten gerealiseerd.

De oprichters van RTE, Leendert Florusse en Raymond Steenvoorden, blijven aandeelhouder en actief in de onderneming. De Raad van Commissarissen zal worden uitgebreid met Stephan van Dongen, investment director bij NPM Capital en Jeroen de Haas, oud-topman van Eneco. Naast zijn rol van toezichthouder, zal De Haas de onderneming actief gaan adviseren en begeleiden bij de beoogde expansie. RTE behoort inmiddels tot een van de grootste ontwikkelaars en exploitanten van zonnecentrales in Nederland.

Per eind 2019 zullen de geïnstalleerde zonnecentrales naar verwachting, verdeeld over 200 projecten, een gecombineerd vermogen hebben van ruim 100 MWp (Megawattpiek). Dit is goed voor de energievoorziening van 30.000 huishoudens. Bij de onderneming werken nu 25 medewerkers. Dat aantal zal naar verwachting de komende jaren aanzienlijk groeien.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.